Saturday, November 9, 2013

Tumpang IKLAN : Promo November di Cute Anna Shoppe


Assalamualaikum

Tumpang Iklan..

Boleh layari di Facebook kami > https://www.facebook.com/CuteAnnaShoppe

Terima kasih! ;)

Teladan Dan Pengajaran

Assalamualaikum...

Salam Sabtu Pagi semua!

Pernah tak dengar pepatah ni "Jangan buat orang, nanti orang buat kita" ?

Selalu, jadi. Memang tak pernah serik kan? Buat orang, bagi itu ini kat orang, buat sihir, ilmu itu ini, Syirik tu. Malah, doakan orang jadi tak elok pun tak boleh! 

Banyak yang saya pelajari tahun ini, Allah Maha Adil, Saksama. DIA tentukan siapa yang benar dan salah. Malah, Allah uji mereka yang buat orang itu dengan pelbagai dugaan. Doakan kebaikan jua kepada orang yang suka buat orang. Allah tahu ya. Kecil besar kita buat. Memang pasti akan dapat balasan.

Maafkan orang begitu dan teruskan hidup kita. In shaa ALLAH kita pasti tenang. Bahagiakan diri dan bahagiakan orang yang buat kita. 

Friday, November 8, 2013

7 Pintu Hati Perlu Kita Jaga Dari Hasutan Iblis

ASSALAMUALAIKUM...

Sekadar perkongsian bersama.. 

7 pintu hati yang dimasuki Iblis:

1. Hati yang putus asa dan kecewa dari Rahmat Allah SWT.

2. Hati yang memandang biasa pada dosa-dosa kecil.


3. Hati yang panjang angan-angan dan suka pada pujian.


4. Hati yang bodoh tetapi tidak menyedari akan kebodohannya.


5. Hati yang memandang rendah terhadap orang lain.


6. Hati yang bersifat marah kerana marah adalah sifat bara api neraka.


7. Hati yang ujub, sombong, riak dan buruk sangka pada orang lain.

Jauhkanlah... 

Rajin Tapi Tak Sempat

Assalamualaikum.

Busy. Very busy. Suka menulis. Masa suntuk sangat. Syukur ada masa ini saya taip serba sedikit apa yang berlaku dan terjadi kebelakangan ini.

Adik saya telah mendirikan masjid pada 26 October lalu. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Result exam anak saya pun baik, masih kekal di kelas asalnya. Hehe. Paksaan tiada tapi jika leka haruslah kena basuh juga.

Menjahit. Sedang berfikir, melihat dan mencari dengan google tutorial menjahit benda yang comel. Baju? Belum. Ini perlu tok guru. In shaa Allah. Doakan saya dapat menjahit belajar dengan cemerlang!

Kemudian, perniagaan. Agak kurang memberansangkan. Ada juga jualan walaupun bukan ratus ribuan. Alhamdulillah. At least there were something, rather than nothing.

Lain-lain, a bit tired. Actually I'm frustrated dengan ini itu plan tak dan nak buat. Moga ALLAH beri peluang untuk saya lakukan sesuatu untuk diri sendiri.

GOOGLE PIC

Apa pun, have fun. Cuti sekolah dah nak mula. Tak pergi mana pun. Biasa dah. :) Syukur masih ada umur untuk anak2 dan famili. ALHAMDULILLAH.

Oh ya. Ada satu page yang saya mahu kongsikan bersama. Iaitu page ini Warga Prihatin. Klik dan mulakan baca dari post awal-awal hingga sekarang. Buka minda dan buka mata anda. Moga banyak pengajaran dan pembetulan diri kita dapat lakukan sebelum menutup mata...

Wassalam.

p/s : cantik-cantik betul bag handmade ni... geram!